Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

HD βινύλιο?


Το βινύλιο έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια, με τις τελευταίες εξελίξεις να αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας πως οι καλύτερες μέρες δεν έχουν έρθει ακόμα.
Η Rebeat Innovation, μια Αυστριακή start up εταιρεία, εξασφάλισε επενδυτική χρηματοδότηση αξίας $4.8 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό να φτιάξει και να ρίξει στην αγορά το πρώτο HD βινύλιο.
Το εγχείρημα έχει ήδη προχωρήσει, με τους ανθρώπους της εταιρείας μάλιστα να πιστεύουν ότι το πρώτο βινύλιο νέας τεχνολογίας θα βγει στην αγορά στις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίπλοκη τεχνική διαδικασία, όπως εξηγεί και ο CEO της Rebeat, Günter Loibl, η οποία θα προσφέρει στα βινύλια καλύτερο ήχο, αλλά και αυξημένη χωρητικότητα δεδομένων που θα αγγίζει το 30%.
Η Rebeat Innovation έχει ήδη ξεκινήσει την επένδυσή της με την αγορά του πρώτου μηχανήματος παραγωγής του HD βινυλίου, με τα πρώτα δείγματα να στέλνονται στα εργοστάσια παραγωγής το φθινόπωρο.
«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το προϊόν μας στο Συνέδριο Making Vinyl τον Οκτώβριο. Θα χρειαστούμε μερικούς ακόμα μήνες για να κάνουμε τις τελευταίες δοκιμές και διορθώσεις, οπότε υπολογίζω ότι το καλοκαίρι του 2019 θα έχουμε στα καταστήματα τα πρώτα HD βινύλια».
Όπως τόνισε ο Loibl, τα νέα ηχοσυστήματα που θα αναπαράγουν τα συγκεκριμένα βινύλια θα είναι συμβατά και με τους «παραδοσιακούς» δίσκους που ήδη έχουμε στα σπίτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: