Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

99 Luftballons

Είπα ότι θα επιστρέψω στις 27/12, αλλά κάθισα μια μέρα παραπάνω οπότε σήμερα σας έχω μια ανάρτηση που μου θυμίζει τα χρόνια της εφηβείας μου.

Πλησίαζε το Πάσχα του 1983 όταν πρωτάκουσα αυτό το τραγούδι.
Το "99 Luftballons" έφτασε μέχρι το #2 στις ΗΠΑ το 1984 και έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια με μη-αγγλικό στίχο στην ιστορία του Billboard chart.

Η αγγλική έκδοση "99 Red Balloons" έφτασε μέχρι το #1 στη Μεγάλη Βρετανία και το συγκρότημα άρχισε να δίνει τις πρώτες του συναυλίες σε διάφορες Σκανδιναβικές χώρες αλλά και στην Αγγλία, την Ισπανία και την Γαλλία. Στη συνέχεια έκανε ένα tour με 7 συνεχόμενες εμφανίσεις στην Ιαπωνία.
Το συγκρότημα δεν μπόρεσε ποτέ να επαναλάβει τη διεθνή επιτυχία του τραγουδιού. Ωστόσο, δεν μπορούμε να τους κατατάξουμε στην κατηγορία "one-hit wonder" μιας και συνέχισαν την καριέρα τους έχοντας μικρότερες επιτυχίες -κυρίως- στην Γερμανία.

Το 1987 διαλύθηκαν και η Nena (Gabriele Susanne Kerner ) αποτραβήχτηκε από τη μουσική βιομηχανία μέχρι το 1989 που ξεκίνησε τη solo καριέρα της με αρκετά σημαντικές επιτυχίες στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Έκανε πέντε παιδιά και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να εμφανίζεται σε συναυλίες και μουσικές εκπομπές στην πατρίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: