Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

What's another year

Η (ακαδημαϊκή) χρονιά που διανύουμε έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Έχω φορτωμένο πρόγραμμα αλλά ασχολούμαι με πράγματα που μου αρέσουν και με κρατάνε ζωντανό. Αν θυμηθώ πάντως τα χρόνια που πέρασαν, και άλλες φορές μια συγκεκριμένη χρονιά λειτουργούσε ως ορόσημο και σηματοδοτούσε τις εξελίξεις τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου ζωή.

Άλλα έτσι γίνεται στις ζωές όλων μας. Η χρονιά που τέλειωσες το Λύκειο, η χρονιά που πήρες πτυχίο, η χρονιά που παντρεύτηκες και ούτω καθεξής. Η ζωή συνεχίζεται, εξελλίσεται και το σημαντικό είναι να εξελίσσεσαι και συ μαζί της. Να ζεις, να μαθαίνεις, να αγαπάς, να χαίρεσαι τις (μικρές) χαρές της αλλά και να βιώνεις τις λύπες της. Να συμβιβάζεσαι. Σε όλη σου αυτή την πορεία πάνω στον πλανήτη Γη βάζεις στόχους (που άλλους τους πετυχαίνεις και άλλους όχι), φιλοσοφείς, στοχάζεσαι και προσπαθείς για το καλύτερο.

Κάπως έτσι θυμήθηκα το "What's another year?" του Johnny Logan.
Οι νεώτεροι δεν θα τον ξέρετε. Γεννήθηκε στην Αυστραλία στις 13 Μαΐου του 1954 με το όνομα Seán Patrick Michael Sherrard και ήταν γιος τενόρου από το Ντέρι της Ιρλανδίας. Νίκησε δύο φορές στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Ιρλανδία: η πρώτη, το 1980 με το τραγούδι What's Another Year? και η δεύτερη το 1987 με το τραγούδι Hold Me Now. Στον διαγωνισμό του 1984 συνέθεσε το τραγούδι "Terminal 3" που ήρθε 2ο και ερμηνεύτηκε από την Λίντα Μάρτιν  Το 1992 κέρδισε ξανά τον διαγωνισμό αυτήν τη φορά ως συνθέτης, με το τραγούδι της Λίντα Μάρτιν "Why Me?".

Ο "κύριος Γιουροβίζιον" συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ερμηνεύει και να γράφει τραγούδια. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει κυκλοφορήσει όχι λιγότερα από 40 σινγκλς και 19 άλμπουμ. Παράλληλα ασχολείται και με το μουσικό θέατρο.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες επιτυχίες στην ιστορία του διαγωνισμού, στο site του (http://johnnylogan.com/) υπάρχουν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: