Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Born to Be Blue

Είδα σήμερα (με καθυστέρηση 2 χρόνων) το καταπληκτικό φιλμ "Born to Be Blue".


Η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 2015 (στην Ελλάδα με τον τίτλο "Η επιστροφή ενός θρύλου"). Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη μιας περιόδου της ζωής του θρύλου της jazz Chet Baker. Σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας είναι ο Robert Budreau και το ρόλο του Baker ερμηνεύει εκπληκτικά ο Ethan Hawke.

Πρόκειται για μια φοβερά καλοδουλεμένη ταινία που διαδραματίζεται χρονικά στο 1966 και μας μεταφέρει με συγκλονιστικό τρόπο την προσπάθεια που έκανε ο Chet Baker να επανέλθει στα μουσικά πράγματα μετά από μια πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής του που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στη φυλακή και να θεωρείται ξοφλημένος τόσο από τους συναδέλφους του, όσο και από τους φίλους του. 

Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα στην ταινία είναι ότι δεν πρόκειται για μια ταινία που παρουσιάζει την "αγιογραφία" του κεντρικού χαρακτήρα αλλά αντίθετα εστιάζει στα πάθη και στα ελαττώματα του. Α, και δεν έχει happy ending.Το soundrack της ταινίας κυκλοφόρησε από την Warner Music Canada και περιέχει 14 τραγούδια. Σε δύο από αυτά, τραγουδά ο ίδιος ο Ethan Hawke.

Δεν υπάρχουν σχόλια: