Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Smalltown Boy

Ας αλλάξουμε λίγο μουσικό είδος κι ας θυμηθούμε ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1984 και έχει χαρακτηριστεί ως gay anthem από τότε.


Οι Bronski Beat ήταν οι Jimmy Somerville, ο Steve Bronski και ο Larry Steinbachek. 

Ο Somerville ήταν αυτός που συνέχισε με επιτυχία την καριέρα του, αρχικά ως ο τραγουδιστής των Communards και μετέπειτα ως solo καλλιτέχνης που συνεχίζει να είναι ενεργός μέχρι και σήμερα.Το άλμπουμ The Age of Consent (απ' όπου προέρχεται το τραγούδι) κυκλοφόρησε το 1984 και δημιούργησε αίσθηση καθώς η μπάντα επέλεξε στο εσώφυλλο του δίσκου να αναγράφονται οι "ηλικίες συγκατάθεσης" σε gay sex που ίσχυαν τότε σε διαφορετικές χώρες του κόσμου σε σύγκριση με την Μεγάλη Βρετανία. 

The συγκεκριμένο τραγούδι έθιγε ζητήματα που ήταν βασικά για την LGBT κοινότητα στα μέσα της δεκαετίας του 80. Την απόρριψη της οικογένειας, την ομοφοβία, την μοναξιά και το bullying (όπως το λέμε σήμερα) που βίωναν οι ομοφυλόφιλοι της εποχής. Έφτασε μέχρι το #3 στην πατρίδα τους αλλά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Αμερική έφτασε μέχρι το #1 στο dance chart (στην εννιάλεπτη έκδοση του 12'' maxi single).Δεν υπάρχουν σχόλια: