Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

The Who - Behind Blue Eyes

Βρίσκομαι σε μια περίοδο της ζωής μου που έχω να κάνω πολλά και -ως συνήθως- πρέπει να κλείσει και αυτό το ακαδημαϊκό έτος για να μπορέσω να απολαύσω το "υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι".

Για μας που δουλεύουμε στο χώρο της εκπαίδευσης η εποχή αυτή προσφέρεται για ανασκοπήσεις, ενδοσκοπήσεις και κάθε είδους απολογισμούς.

Κάπως έτσι θυμήθηκα αυτό το υπέροχο κομμάτι των Who που πρωτοάκουσα το καλοκαίρι του 1986 στη Σαμοθράκη. To κομμάτι φυσικά είναι παλιότερο. Συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο Who's Next, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1971 και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του συγκροτήματος.Η έκδοση του "Behind Blue Eyes" που υπάρχει στο άλμπουμ Who's Next είναι η δεύτερη που ηχογράφησε το συγκρότημα. Η πρώτη ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 18 Μαρτίου του 1971 και φιλοξενούσε τον Al Kooper στο Hammond organ.

Το τραγούδι δε βγήκε σε single στην Αγγλία γιατί ο Pete Townshend θεωρούσε ότι δεν ταίριαζε με τη Βρετανική αγορά. Αντίθετα κυκλοφόρησε σε άλλες χώρες όπως στην Αμερική, τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία σημειώνοντας αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: