Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

The Boys of Summer

Με έναν υπέροχο καιρό σήμερα το μυαλό μου δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται το καλοκαίρι που έρχεται. Αλλά και τα καλοκαίρια που πέρασαν. Κάπως έτσι θυμήθηκα το "The Boys of Summer" του Don Henley.Ήταν 1984 όταν αγόρασα το album Building the Perfect Beast . Ήταν το δεύτερο προσωπικό του Don Henley (πρόκειται για τον τραγουδιστή και ντράμερ των Eagles - για όσους δεν το ξέρουν).To album γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από κοινό και κριτικούς ως μια ιδιαίτερα ώριμη στιγμή του τραγουδιστή του ιστορικού συγκροτήματος. Το The Boys of Summer ήταν το πρώτο τραγούδι του δίσκου και έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη του επιτυχία. Θυμάμαι σαν τώρα ότι πραγματικά είχα λιώσει το βινύλιο ακούγοντας ξανά και ξανά το συγκεκριμένο κομμάτι.

O τραγουδιστής και συνθέτης του κομματιού (γεννημένος το 1947) μας μιλά για το πως νιώθει κανείς όταν μεγαλώνει (o Henley πλησίαζε τα 40 όταν το έγραψε). 

Το βίντεοκλιπ του τραγουδιού γυρισμένο σε ασπρόμαυρο φιλμ μας δείχνει το βασικό ήρωα σε τρία διαφορετικά στάδια της ζωής του (ως παιδί, ως νεαρό ενήλικα και τέλος ως μεσήλικα). Σκηνοθέτης του ήταν ο Jean-Baptiste Mondino και κέρδισε πολλά και σημαντικά βραβεία (μεταξύ άλλων και το Video of the Year στα MTV Video Music Awards  του 1985).

Μια τελευταία αλλά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως ο Neil Giraldo (που ήταν ο κιθαρίστας και σύζυγος της Pat Benatar) σε μια συνέντευξη του έχει πει πως όταν ηχογραφούσαν το "Love Is a Battlefield" ήρθε στο στούντιο ο Don Henley και του ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει το ρυθμό του τραγουδιού για να τον χρησιμοποιήσει για το "Τhe Boys of Summer".Δεν υπάρχουν σχόλια: