Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Κι όμως κι όμως

Το 1974 ήμουν δεν ήμουν 5 χρονών. Κι όμως (όπως λέει και ο τίτλος του τραγουδιού) θυμάμαι το (κρατικό) ραδιόφωνο της εποχής να παίζει το συγκεκριμένο τραγούδι σε heavy rotation (όπως θα λέγαμε σήμερα).

Προέρχεται από το δίσκο με τίτλο Άσπρο μαύρο και είναι σε μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους της Σώτιας Τσώτου. Τραγουδούν ο Γιάννης Πάριος, η Χάρις Αλεξίου, ο Κώστας Σμοκοβίτης, ο Δημήτρης Κοντολάζος, η Άννα Βίσσυ και χορωδία. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 16-10-1974.Περιέχει τα τραγούδια:

1. Όλα μας τα πλούτη (Γ.Πάριος)
2. Ο Κοσμάς κι ο κόσμος (Κ.Σμοκοβίτης)
3. Το παράπονό μου (Γ.Πάριος)
4. Τι ταλαιπωρία (Χ.Αλεξίου)
5. Καλωσόρισα κι αντίο (Δ.Κοντολάζος)
6. Αριζόνα (Χορωδία)
7. Ο βασιλιάς (Γ.Πάριος)
8. Δεν σε θέλω κυρά (Κ.Σμοκοβίτης)
9. Άσπρο μαύρο (Γ.Πάριος)
10. Το παλικάρι (Ά.Βίσσυ)
11. Εγώ πεθαίνω Θοδωρή (Δ.Κοντολάζος)
12. Κι όμως κι όμως (Όλοι)

Άλλη μια εξαιρετική στιγμή της ελληνικής δισκογραφίας που δυστυχώς μπλέχτηκε στα γρανάζια των δισκογραφικών εταιρειών και της υπερπαραγωγής των πολιτικών τραγουδιών εκείνης της εποχής. Οι μουσικές και οι ενορχηστρώσεις του Χατζηνάσιου εξαιρετικές.Οι στίχοι της Τσώτου , όπως πάντα, βγαλμένοι απ'την καθημερινότητα, περιγράφουν ανάγλυφα τις χαρές, τις λύπες και τα όνειρα των απλών ανθρώπων. Στο δίσκο συμμετέχει μια πλειάδα νέων τραγουδιστών (την εποχή εκείνη, με εξαίρεση τον Γ.Πάριο), οι οποίοι έκαναν αργότερα γνωστοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: