Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

4 Ιανουαρίου ... Παγκόσμια ημέρα των DoorsΘα ξεκινήσω με την είδηση όπως έπαιξε χθες σε διάφορα μουσικά και ειδησεογραφικά sites:

Η 4η Ιανουαρίου έχει κηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα των Doors και τα εν ζωή μέλη του συγκροτήματος θα γιορτάσουν τα 50 χρόνια της ιστορίας του με μια ειδική τελετή στην πόλη Venice του Los Angeles από όπου ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα. Το event θα συμβεί στο σταυροδρόμι των Pacific και Windward Avenues, διάσημων για την πινακίδα “Venice” . Ο κιθαρίστας Robby Krieger και ο ντράμερ John Densmore θα είναι φυσικά παρόντες όπως και μέλη των οικογενειών των εκλιπόντων  Ray Manzarek και  Jim Morrison.”Είναι φυσιολογικό να ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια μας από το Venice από όπου άρχισαν όλα,” δήλωσε ο Densmore .


Γιατί επιλέχθηκε όμως η 4η Ιανουαρίου; Πολύ απλά γιατί στις 4 Ιανουαρίου του 1967 οι Doors κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομα τους. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Sunset Sound Studios στο Hollywood μέσα σε μόλις 6 ημέρες.Μέσα από αυτό ξεχώρισαν τα κομμάτια  Light My Fire   και  The EndΔεν υπάρχουν σχόλια: