Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Βινύλιο και πικάπ .... και το 2017
Διάφορα είδη πικάπ παρουσιάστηκαν στην τετραήμερη εμπορική έκθεση τεχνολογίας, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Las Vegas... Μεγάλη ποικιλία από συσκευές αναπαραγωγής βινυλίου, ξεκινώντας με λιγότερο από 100$ δολάρια και φθάνοντας ακόμα και περισσότερο από $15,000 δολάρια κόστος... 

Με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι καταναλωτές την έκθεση, για ένα μέσο που μετρά περισσότερα από 70 δεκαετίες εν ζωή και σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής εταιρείας Nielsen, παρουσιάζει μεγάλη άνοδο τα  τελευταία 10 χρόνιαΗ Νοσταλγία είναι σίγουρα κάτι που οδηγεί κάποιους να ξεσκονίσουν τους δίσκους τους ή να αγοράσουν περισσότερους... Ακόμη και οι νεότεροι όμως σε ηλικία και πιο πρόσφατοι εραστές της μουσικής, δείχνουν ένα πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο βινύλιο, παρόλο που μεγάλωσαν στην εποχή του CD, του internet και του Streaming...

Από φορητά πικάπ των 90$, μέχρι και jukebox των 12.000$, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου στην έκθεση...Η γνωστή εταιρεία Technics μάλιστα, παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο κοστίζει κοντά στα 2000$...!


2 σχόλια:

e-record fair είπε...

Η αλήθεια είναι πως τα πολύ φτηνα πικαπ, έως 150 ευρώ, δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Για να μην πούμε γι αυτά τα τύπου μπιχλιμπίδια-βαλίτσες κλπ. Με ένα τρακοσσάρι μπορεί κάποιος να βρει κάτι σχετικά καλό να παίξει τα βινύλια του.

lsim είπε...

Ναι, συμφωνώ μαζί σου. Εμείς οι παλιότεροι που μάθαμε να ακούμε μουσική σε σχετικά ακριβά μηχανήματα (ακόμη και για την εποχή τους) δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τον ήχο ενός φτηνιάρικου σημερινού πικάπ. Πάντως, το ότι η Technics έβγαλε νέο μοντέλο το 2017 λέει πολλά.