Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

In a broken dream

Αγίου Δημητρίου σήμερα και εγώ γιορτάζω κάπως διαφορετικά.

Εχω ξεθάψει τις παλιές κασέτες της νιότης μου και απολαμβάνω αυτόν τον τραχύ ήχο της αναλογικής εποχής που μου έχει λείψει. Αν έχετε κρατήσει τις παλιές κασέτες σας και έχετε και κάποιο κασετόφωνο που να τις παίζει ικανοποιητικά, σας το συνιστώ. Ακόμη και τα μη εκπαιδευμένα ώτα θα καταλάβουν τη διαφορά. Κι αν είστε και πάνω από τα σαράντα, θα δείτε ότι θα θυμηθείτε τον τρόπο που ακούγατε μουσική και -γιατί όχι- μπορείτε μέχρι και να συγκινηθείτε.

Σε μια από αυτές τις κασετούλες λοιπόν, ακούω αυτή τη στιγμή το "In a broken Dream" από τους Python Lee Jackson που δένει απόλυτα με την μουντάδα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη σήμερα.Θα το θυμηθείτε οι παλιότεροι. Κυκλοφόρησε το 1972 και στα φωνητικά δεν είναι άλλος από τον κύριο Rod Stewart παρότι αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στα credits του δίσκου βινυλίου που έφτασε μέχρι το #3 του UK chart τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Το τραγούδι είχε γράψει αρκετά χρόνια πριν ο κιμπορντίστας και τραγουδιστής του γκρουπ, Dave Bentley. Επειδή δεν του άρεσαν αρκετά τα φωνητικά στην δική του έκδοση του τραγουδιού, έφερε τον Rod Stewart για να το τραγουδήσει, ο οποίος δεν είχε γίνει ακόμα γνωστός για τη σόλο καριέρα του. Λέγεται πως για τη συμμετοχή του στο τραγούδι πληρώθηκε με ένα ποσό που το ξόδεψε για να αγοράσει νέα καλύματα για το αυτοκίνητο του!
Μάλιστα το τραγούδι κυκλοφόρησε αρχικά τον Οκτώβριο του 1970 χωρίς να γίνει επιτυχία. Αυτή ήρθε το 1972 όταν ο Rod Stewart άρχισε να γίνεται γνωστός και να έχει τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του.
Ο Rod Stewart το ξαναηχογράφησε το 1992 μαζί με τον David Gilmour και τον John Paul Jones αλλά η εκτέλεση αυτή κυκλοφόρησε μόλις το 2009 με το The Rod Stewart Sessions 1971-1998 box set.
Δεν υπάρχουν σχόλια: