Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Lionel Ritchie

Ο Lionel Brockman Richie, Jr. (γεννημένος στις 20 Ιουνίου του 1949) έγινε αρχικά γνωστός ως ένα από τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Commodores (από το 1968).

Εγώ θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στην solo πορεία του που ξεκίνησε το 1982 με το άλμπουμ που είχε για τίτλο το όνομα του και περιείχε 3 μεγάλες επιτυχίες της εποχής, το "Truly", το "You Are" και το "My Love". Η συνέχεια ήρθε ένα χρόνο αργότερα με το album Can't Slow Down, που είχε τρομακτική απήχηση και κέρδισε 2 Grammy Awards. Μεγάλες επιτυχίες όπως το "All Night Long" ή το "Hello" που μου έδωσε την αφορμή για αυτήν την ανάρτηση υπήρχαν στο άλμπουμ αυτό.
Το 1985, γράφει και ερμηνεύει το "Say You, Say Me" στο soundtrack της ταινίας White Nights που κερδίζει και το Oscar της συγκεκριμένης χρονιάς. Το τραγούδι περιλαμβάνεται και στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1986  Dancing on the Ceiling.
Μετά το 1987 απομακρύνεται από τη μουσική του καριέρα καθώς ο πατέρας του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Επιστρέφει στα μουσικά πράγματα (μετά το θάνατο του πατέρα του) το 1992 και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ενεργός χωρίς όμως να μπορέσει να επαναλάβει την επιτυχία που είχε την δεκαετία του '80.Όλη η δισκογραφία του ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: