Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Jimmy Cliff

Ποιος καλλιτέχνης θα ήταν ο πιο κατάλληλος για μια ανάρτηση στο μέσο του καλοκαιριού; Μα ποιος άλλος από τον Jimmy Cliff τον θρύλο της reggae.


Ο Jimmy Cliff, (πραγματικό όνομα James Chambers; γεννημένος την πρωταπριλιά του 1948) είναι Τζαμαϊκανός. Παίζει πολλά όργανα και ταυτόχρονα τραγουδάει ενώ έχει κάνει και τον ηθοποιό. Είναι ο μοναδικός μουσικός που βρίσκεται εν ζωή και κατέχει το Order of Merit, την ανώτερη τιμή της Τζαμαϊκανής κυβέρνησης για τα επιτεύγματα του στον καλλιτεχνικό χώρο.


Μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι τα παρακάτω:
"Wonderful World, Beautiful People"
"Many Rivers to Cross"
"You Can Get It If You Really Want"
"The Harder They Come"
"Reggae Night"
"Hakuna Matata"
ενώ έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες διασκευές όπως το "Wild World" του Cat Stevens και το "I Can See Clearly Now" του Johnny Nash. Είναι μέλος του Rock and Roll Hall of Fame από το 2010.Από όλα του τα τραγούδια αυτό που δεν παραλείπω να ακούσω μόλις καλοκαιριάσει είναι το "Reggae Night" του 1983 από το album "The Power and the Glory". Μια λεπτομέρεια που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι το έχουν γράψει οι Amir Bayyan και La Toya Jackson (η οποία μάλιστα το τραγούδησε και η ίδια και το συμπεριέλαβε στο album της "No Relations".

Δεν υπάρχουν σχόλια: