Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Fathers and Daughters

Χθες είδα την ταινία του 2014 "Fathers and Daughters". Είναι πολύ καλή ταινία και σας συνιστώ να την δείτε ειδικά όσοι έχετε παιδιά (και ειδικότερα όσοι έχετε κόρη ή κόρες).


Το «Fathers and Daughters» μας ξεναγεί σε μια κοινωνική ιστορία, όπου μια οικογένεια παθαίνει ένα ατύχημα και επιζούν ο πατέρας και η οκτάχρονη κόρη. Δυστυχώς μετά και από τον θάνατο της μητέρας / συζύγου τα πράγματα βαίνουν πολύ διαφορετικά. Ο πατέρας που είναι και πασίγνωστος συγγραφέας έχει μετατραυματικά σοκ ενώ προσπαθεί όσο μπορεί να μεγαλώσει την κόρη του. Το θετικό πρόσημο είναι ότι αγαπιούνται, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα αρκετό.


Η ταινία έχει πολύ καλές ερμηνείες από τον "πατέρα" Russell Crowe και την "κόρη" Amanda Seyfried η οποία βέβαια είναι πανέμορφη για μια ακόμη φορά.


Εγώ θα σταθώ σε ένα τραγούδι που ακούγεται στην ταινία σε δύο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές και που παίζει κάποιο ρόλο και στην εξέλιξη της.

Πρόκειται για το "(They Long to Be) Close to You" που είναι μια σύνθεση των Burt Bacharach και Hal David και που έγινε γνωστό κυρίως χάρη στην εκτέλεση των Carpenters.Στην ταινία ακούγεται σε μια διαφορετική εκτέλεση (από τον Michael Bolton) την οποία μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω video όπως ακούγεται στο soundtrack της. Το video μάλιστα ντύνεται με κάποιες από τις χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: