Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Brian Wilson

Πριν από μερικές μέρες είδα την ταινία του 2014 Love & Mercy του Bill Pohlad που αναφέρεται στη ζωή του Brian Wilson και των Beach Boys


Η ταινία με ξένισε λίγο καθώς εναλλάσσει συνεχώς τον χρόνο από το παρελθόν στο μέλλον προσπαθώντας να φωτίσει δύο περιόδους της ζωής του Brian Wilson, τη δεκαετία του 1960 και τη δεκαετία του 1980.


Το φιλμ προβλήθηκε στο Toronto International Film Festival το 2014 και κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Golden GlobesBest Supporting Actor – Motion Picture (Paul Dano) και Best Original Song ("One Kind of Love"). 


Το ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας (τουλάχιστον για εμάς τους μουσικόφιλους) αφορά την αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Wilson εμπνεύστηκε και στη συνέχεια ηχογράφησε το άλμπουμ Pet Sounds του 1966. 

Το Pet Sounds ήταν το 11ο studio album των the Beach Boys και κυκλοφόρησε στις 16 Μαϊου του 1966. Παρότι υμνήθηκε από τους κριτικούς είχε μέτρια εμπορική απήχηση στην Αμερική και θεωρείται ακόμη και σήμερα ως ένα από τα πιο επιδραστικά  άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. Οι Beatles έχουν δηλώσει πως το συγκεκριμένο άλμπουμ υπήρξε ιδιαίτερα καθοριστικό και τους ενέπνευσε να ηχογραφήσουν το 1967 το Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. 


Η αλήθεια είναι (και αυτό τονίζεται και στην ταινία) πως τα δύο γκρουπ έπαιζαν το παιχνίδι του ποντικού και της γάτας καθώς όταν κυκλοφόρησε από τους Beatles to Rubber Soul o Brian Wilson δήλωσε πως πρόκειται να ηχογραφήσει ‘the greatest rock album ever made!’. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: