Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Canote Ik KilΔεν θα λέγαμε ότι αυτό το καταπληκτικό μέρος που μπορείτε και να κολυμπήσετε, θεωρείται λίμνη ή κάτι άλλο.. Το Canote Ik Kil βρίσκεται στο Δήμο Tinúm του Γιουκατάν στο Μεξικό.


Αποτελεί μέρος του Αρχαιολογικού Πάρκου Ik Kil, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στο Chichen Itza την αρχαία πόλη των Μάγιας. Το Canote Ik Kil είναι ανοικτό για το κοινό, ενώ πραγματοποιούνται οργανωμένες εκδρομές για τουρίστες για να κολυμπήσουν σε μια άλλη διάσταση, από αυτήν που γνωρίζουν συνήθως..
 

Η στάθμη του νερού είναι 26 μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους. Υπάρχει μια λαξευμένη σκάλα για την πρόσβαση στη "λίμνη" , η οποία έχει διάμετρο 60 μέτρα, ενώ το βάθος της φτάνει και τα 40 μέτρα. Μαζί με τους επισκέπτες, κολυμπούν και άφθονα μαύρα γατόψαρα, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα συνύπαρξης.
Το Cenote Ik Kil ήταν ιερό μέρος για τους Μάγιας, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν τόσο για χαλάρωση, όσο και για τελετουργίες.
Στη γύρω περιοχή υπάρχουν εστιατόρια, καταστήματα, αλλά και ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια για να μείνετε αν το επιθυμείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: