Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

R.I.P. Chrissy Amphlett

Η Chrissy Amphlett, τραγουδίστρια του συγκροτήματος Divinyls που έκανε διεθνή επιτυχία με το κομμάτι "I Touch Myself", έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 53 ετών.

H Amphlett έπασχε από καρκίνο του μαστού και σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του συγκροτήματος Andrew McManus, πέρασε άσχημα τις τελευταίες μέρες της ζωής της, στη Νέα Υόρκη, καθώς οι πόνοι την είχαν καταβάλει.

Τραγούδια από τα τέσσερα πρώτα άλμπουμ των Divinyls μπήκαν στο Top 10 της Αυστραλίας το ΄80 και το ΄90, ενώ έφτασαν μέχρι την 15η θέση των αμερικανικών charts.


Ήθελα πολύ καιρό να κάνω μια ανάρτηση για το "I Touch Myself" και δυστυχώς η συγκεκριμένη είδηση μου έδωσε την αφορμή. Το τραγούδι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα γιατί είναι το πρώτο τραγούδι που άκουσα όταν μπήκα στην αίθουσα τοκετού του μαιευτηρίου λίγο μετά την γέννηση του γιου μου. Άρα με κάποιο τρόπο, η σημερινή ανάρτηση συνδυάζει τη ζωή και το θάνατο σε μερικές γραμμές και με κοινό τόπο κάποιες νότες. Καλό ταξίδι στην Chrissy Amphlett.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: