Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

R.I.P. Reg Presley

Μέσα σ'όλα τα άλλα, μου διέφυγε ο θάνατος ενός σημαντικού τραγουδιστή και συνθέτη της δεκαετίας του '60.
Ο Reg Presley (πραγματικό όνομα Reginald Maurice Ball) γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1941 και πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου του 2013. Ήταν ο τραγουδιστής των Troggs, των οποίων η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν το "Wild Thing".


Αντί να γράψω περισσότερα θα σας παραπέμψω σε μια ταινία του 1994 και το μοναδικό απόσπασμα της που βρήκα στο youtube. "Τέλος Εποχής" του Αντώνη Κόκκινου.  

Στα τέλη της δεκαετίας του 60, η οικογένεια του Χρήστου μετακομίζει από την Πάτρα στην Αθήνα, προκειμένου αυτός να ολοκληρώσει το γυμνάσιο στην πρωτεύουσα και να προετοιμαστεί καλύτερα για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου. Στο σχολείο αρρένων στο οποίο εγγράφεται, κερδίζει γρήγορα τη συμπάθεια και την εμπιστοσύνη μιας παρέας συμμαθητών του. Ροκ μουσική και πειρατικό ραδιόφωνο, ταινίες στον κινηματογράφο, πρόβες για μια θεατρική παράσταση και βέβαια, οι αδιάκοπες ερωτικές ανησυχίες είναι αυτά που τους φέρνουν κοντά και ταυτόχρονα, αυτά που εκτονώνουν την πίεση από την αυστηρότητα στο σχολείο και την ανελευθερία στην κοινωνία της εποχής τους. Η τελευταία σχολική χρονιά σημαδεύεται από τα αισθήματα μιας δυνατής φιλίας που ποτέ πια δε θα είναι ίδια και ποτέ ξανά δε θα επαναληφθεί. Σε λίγο ξεκινάει η δεκαετία του ΄70 και η εποχή της εφηβείας, αλλά και της ελπίδας για έναν διαφορετικό κόσμο, περνάει στο παρελθόν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: