Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι παντού

Επειδή δε θα μπορούσα να τα πω καλύτερα, διαβάστε την άποψη της Κωνσταντίνας εδώ.

ΥΓ. Και το καλοκαίρι αγανακτισμένο φαίνεται να είναι φέτος :-)

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

ΓενέθλιαΣτις 23 Μαίου του 2007 με αυτή την ανάρτηση γεννήθηκε το blog που διαβάζετε αυτή τη στιγμή.

Σήμερα, 4 χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει στον χώρο του διαδικτύου και των blogs. Νομίζω πως τα sites "κοινωνικής δικτύωσης" έχουν πλέον αντικαταστήσει ένα μέρος αυτού που συνέβαινε στα blogs πριν από 4-5 χρόνια. Και είναι λογικό. Όταν είναι τόσο εύκολο να ποστάρεις το βίντεοκλιπ που σου αρέσει στο facebook, όταν έχεις πρόσβαση με το κινητό σου ανά πάσα στιγμή στο δίκτυο και μπορείς να "μοιραστείς" τις σκέψεις σου ή ακόμα και να κάνεις τον χαβαλέ σου στο Twitter, όταν σε τελευταία ανάλυση νιώθεις μόνιμα δικτυωμένος και έχεις άμεση πρόσβαση στην πληροφορία οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, προσωπικά blogs σαν κι αυτό εδώ δείχνουν λίγο παλιοκαιρίσια.

Δεν ξέρω πόσο καιρό ακόμα θα ζουν οι "Μέρες Βινυλίου", θα μας ευχηθώ όμως να τα χιλιάσουμε (τα posts). 


Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

No Milk Today

Ένα από τα πιο δημοφιλή posts αυτού του blog, για έναν περίεργο λόγο, είναι ένα copy-paste post που είχα κάνει όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος Vintage του Βασιλικού. (Το post βρίσκεται εδώ).

Το Vintage έκανε τη δική του πορεία στη δισκογραφία, ο Βασιλικός το προώθησε όσο μπορούσε με συναυλίες και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και λίγο καιρό πριν, κυκλοφόρησε ένα ακόμη τραγούδι που αν και θα μπορούσε να ανήκει στο άλμπουμ, βγήκε χωριστά. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει ενδιαφέρον (και είναι όπως λέει και ο enteka μη αναμενόμενο).

Φυσικά, το "No Milk Today" γράφτηκε από τον Graham Gouldman και ηχογραφήθηκε το 1966 από τους Herman's Hermits. Ακόμα θυμάμαι τον δίσκο βινυλίου με τις "χρυσές επιτυχίες της δεκαετίας του '60" απ' όπου το πρωτοάκουσα. Το τραγούδι, όπως είναι φυσικό, χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σε διαφημίσεις γαλακτοκομικών προϊόντων.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Επιτέλους ...

... καλοκαίρι.Το "Sunny" ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και έφτασε στο #3 στα R&B charts, στο #2 στο Billboard Hot 100, στο #12 στην Μεγάλη Βρετανία. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο κόπιες και έγινε φυσικά χρυσός δίσκος. Μερικές από τις πιο γνωστές διασκευές του έγιναν από τους  jamiroquai, Cher, Boney M, Georgie Fame, Johnny Rivers, Stevie Wonder, Frank Sinatra με τον Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Electric Flag, The Four Seasons, Leonard Nimoy, Frankie Valli, Four Tops, James Brown, Wilson Pickett, Les McCann, Wes Montgomery, Dusty Springfield, και Classics IV.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Joan Wasser

Τις τελευταίες μέρες έχω κολλήσει μ'αυτό εδώ:Λέγεται Joan Wasser, αν και ηχογραφεί ως

Joan as Police Woman

Έχει βγάλει 4 άλμπουμς μέχρι σήμερα και νομίζω ότι αξίζει να την "ψάξετε".

Albums

  • Real Life - (June 12, 2006 - CD, Ltd. CD & LP) UK #169
  • To Survive - (June 9, 2008 - CD, LP, Digital Download) UK #56
  • Cover - (available at live shows and exclusively from Reveal Records - 2009)
  • The Deep Field - (January 25, 2011) UK #40

 

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Belle & Sebastian

Την Κυριακή της πρωτομαγιάς δεν βγήκα από το σπίτι μου. Είχα να ετοιμάσω δουλειά για όλη την εβδομάδα οπότε έκατσα με το λαπτοπάκι μου μέσα και δούλεψα. Ο καιρός ήταν μουντός και κρύος και έπρεπε να βρω τις μουσικές που θα με συντρόφευαν τις 5 και πλέον ώρες δουλειάς που είχα.

Ψάχνοντας λοιπόν στον εξωτερικό σκληρό που έχω μόνιμα αποθηκευμένες τις μουσικές που αγαπάω, έπεσα πάνω στους Belle and Sebastian. Είχα πρόσφατα κατεβάσει όλη τη δισκογραφία τους αλλά δεν είχα καταφέρει να την ακούσω μέχρι τότε.

Ε, αυτό ήταν. Έβαλα τον δίσκο να παίζει ένα ένα τα άλμπουμ τους και άρχισα να δουλεύω. Μετά από ώρες συνειδητοποίησα ότι είχα χαλαρώσει τόσο πολύ που δεν καταλάβαινα πως περνάει ο χρόνος. Η δουλειά που έπρεπε να βγει, βγήκε αβίαστα και έπιασα τον εαυτό μου δυο-τρεις φορές να χαμογελάει ηλίθια μπροστά στην οθόνη. Ήταν οριστικό. Οι Belle and Sebastian είναι η ιδανική μουσική επένδυση για να χαλαρώσεις και να δουλέψεις ώρες χωρίς να αγχωθείς.

Αν κάποιοι από εσάς δεν τους ξέρουν, ένα θα σας πω.
Ψάξτε τους, ακούστε τους και θα με θυμηθείτε.