Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Παύση


«Κάπου εδώ τελειώνουν οι Μέρες Βινυλίου για άλλη μια φορά. Φίλοι και φίλες μείνετε στον Ακρόαμα 97,5. Ακολουθεί ο Τάσος Αθανασιάδης με τις Νυχτερινές Ιστορίες του. Από τον Λάκη Παυλίδη, ευχές για ένα ευχάριστο βράδυ». Ο Λάκης έκλεισε το μικρόφωνο και ανέβασε λίγο την ένταση αφού ο δίσκος των Rolling Stones απ’όπου ήδη ακούγονταν το Satisfaction ήταν πολύ χαμηλά γραμμένος. Ο Τάσος με τους δίσκους και τις κασέτες του ήταν έτοιμος να αναλάβει να ξεπροβοδίσει τη μέρα με ροκ ακούσματα από τις προηγούμενες κυρίως δεκαετίες. «Τι τίτλο έχεις σήμερα;» τον ρώτησε ο Λάκης. «Τα ουρί του παραδείσου» του απάντησε αυτός περήφανος για την πρωτοτυπία του.
Είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τότε που οι δυο φίλοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με το ραδιόφωνο αναλαμβάνοντας τη βραδινή ζώνη ενός μικρού επαρχιακού σταθμού που μέχρι εκείνη την ώρα – 8 το βράδυ – έπαιζε αποκλειστικά ελληνική μουσική. Ο Λάκης είχε πείσει τον ιδιοκτήτη του σταθμού πως χρειάζεται μια εκπομπή που θα παίζει ξένη ροκ μουσική τρεις φορές την εβδομάδα στο σταθμό του και στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόθεση του στον Τάσο. Εκείνος, μανιακός συλλέκτης δίσκων κλασσικού ροκ και όχι μόνο, ενθουσιάστηκε με την ιδέα και αποφάσισε στα γρήγορα πως θα μπορούσε να συνεχίζει ο ίδιος μετά την εκπομπή του Λάκη με μουσική για εκπαιδευμένους ακροατές για άλλο ένα δίωρο. Κάπως έτσι ο «Ρυθμός 102 FM» κάλυψε τη βραδινή του ζώνη για τρεις μέρες της εβδομάδας – Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Για μισθό ούτε λόγος βέβαια, το ραδιόφωνο ήταν κάτι σαν χόμπι που τρεφόταν κυρίως λόγω της κοινής τους αγάπης για τη ξένη μουσική και έτσι δεν σκέφτηκαν ποτέ να ζητήσουν χρήματα για αυτό. Άλλωστε ο σταθμός ήταν ήδη προβληματικός και οι λιγοστές διαφημίσεις μετά βίας τον κρατούσαν στη ζωή.
Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουν ήταν να βρουν τίτλο για τις εκπομπές τους. Ο Λάκης τον είχε ήδη βρει. «Μέρες Βινυλίου», ένας συνδυασμός από τις «Μέρες Ραδιοφώνου» την αγαπημένη του ταινία του Γούντι Άλλεν και τους δίσκους βινυλίου που φανατικά υποστήριζε ακόμη και τώρα που ουσιαστικά είχαν χαθεί από την αγορά αφού τα CD Player είχαν από καιρό αντικαταστήσει τα πικάπ. Ο Τάσος προβληματίστηκε αρκετές μέρες μέχρι να καταλήξει στις «Νυχτερινές Ιστορίες». Ωστόσο επειδή δεν θεωρούσε ιδιαίτερα πρωτότυπο τον τίτλο σκέφτηκε κάτι διαφορετικό. «Ο τίτλος θα αλλάζει σε κάθε εκπομπή» ανακοίνωσε στο Λάκη «κάθε μέρα και κάτι άλλο ανάλογα με το περιεχόμενο της εκπομπής». «Μα, θα βρίσκεις κάθε φορά κάτι καινούργιο;» του απάντησε αυτός. «Μην ανησυχείς η φαντασία μου είναι τεράστια» του ανταπέδωσε ο Τάσος.

5 σχόλια:

eNeX aka Nick Archondis είπε...

γεια σου Λάζαρε

every Thursday at 21:00 eNeX's hour on POP-i.FM

( πληροφορίες στο blog μου : http://enex-music.blogspot.com )

lsim είπε...

Γεια σου Νίκο. Χρόνια Πολλά (καθυστερημένα)

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο Νύχιας

vagmood είπε...

vagmood.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Καλό σου βράδυ Λάκη Παυλίδη. Να διαλέγεις πάντα όμορφα πράγματα στην ζωή σου.
Keep on rockin

Τάσος Αθανασιάδης