Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

1απριλιά

1η Απριλίου σήμερα και αν διαβάσατε εφημερίδες (ηλεκτρονικές ή μη) θα χόρτασαν τα μάτια σας ψέμματα. Το ερώτημα είναι πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση όλες τις άλλες μέρες του χρόνου; Υπάρχει έστω και ένας που διαβάζει αυτές τις γραμμές τώρα, που πιστεύει ότι τα ΜΜΕ μας λένε την αλήθεια; Κι αν δεχθούμε ότι πράγματι υπάρχει ένας, τι θα απαντούσε αν τον ρωτούσαμε: "Πιστεύεις ότι μας λένε ΟΛΗ την αλήθεια;"Εμείς αποφασίζουμε το αν θα πιστέψουμε όσα μας σερβίρουν. Μερικές φορές μάλιστα τα πιστεύουμε γιατί δε θέλουμε να παραδεχθούμε αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι δηλαδή δεν είναι έτσι όπως μας τα λένε και σίγουρα δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως μας τα λένε. Αλλά κάποια πράγματα δε λέγονται, έτσι δεν είναι; Και δε λέγονται σίγουρα, όταν περνάνε μέσα από διαπλεκόμενα κανάλια, αμοιβαία συμφέροντα και πάει λέγοντας.


Γι αυτό τα blogs αποτελούν μια κάποια διέξοδο. Όχι ότι δεν υπάρχουν ψέμματα και στα blogs. Υπάρχουν και πολλά μάλιστα. Αλλά έχω την εντύπωση ότι εδώ φιλτράρονται πιο εύκολα τα λεγόμενα κάποιου, και στο κάτω κάτω δεν καλύπτονται από τον ψεύτικο μανδύα της "εγκυρότητας".

Μήπως το γεγονός ότι δεν πληρωνόμαστε από κάπου, αλλά απλά εξασκούμε το βίτσιο μας καθημερινά, κάνει τα πράγματα διαφορετικά; Μήπως είναι καιρός να επιστρέψουμε σε μη επαγγελματικά ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις; Μα τι λέω, αυτό έχει ήδη γίνει. Και web radios έχουμε, και web tv θα προκύψει και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον. Κι αφήστε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μας ενημερώνουν, να εξακολουθούν να το νομίζουν. Σε λίγο καιρό δε θα ξέρουν που να κρυφτούν.

Καλό μήνα και καλό ΣΚ να έχουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: