Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

R.I.P. Gary Moore

Το 1984 ήμουνα 15 χρονών.

Διάβαζα τακτικά το Ποπ+Ροκ (όταν κυκλοφορούσε με καθυστέρηση ενός μήνα στην επαρχία παρακαλώ).
Στις δισκοκριτικές του περιοδικού οι διαφορετικές προτιμήσεις των συντακτών οδηγούσαν συχνά σε μάχες μεταξύ των αναγνωστών οι οποίοι με τα γράμματα τους (ναι γράφαμε γράμματα τότε) έκαναν την επίθεση τους σε όποιο συντάκτη "έθαβε" το αγαπημένο τους συγκρότημα ή καλλιτέχνη. Έτσι, διαβάζοντας τις δισκοκριτικές και λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό κριτήριο του καθενός κατευθυνόμασταν προς τα δισκοπωλεία για να αγοράσουμε τους δίσκους που είχαν 4 ή 5 αστεράκια.

Γιατί τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά;


Γιατί θυμάμαι σαν τώρα την ένταση που ένιωσα εκείνες τις μέρες όταν αγόρασα το live album του Gary Moore "We want Moore".  Καταρχήν γιατί περιείχε έναν επιπλέον δίσκο βινυλίου ως maxi single το οποίο όμως αν θυμάμαι καλά έπαιζε κι αυτό στις 33 και όχι στις 45 στροφές. Έπειτα, γιατί το άλμπουμ ήταν πραγματικά καλό. Δείτε αν θέλετε εδώ μια κριτική του Φώτη Μελέτη για το Rockway.gr.

Χθες, ο Gary Moore άφησε την τελευταία του πνοή σ' ένα ξενοδοχείο στην Ισπανία όπου βρισκόταν για διακοπές. Προφανώς αυτές τις ώρες τα λέει με το φιλαράκι του, τον Phil Lynott. RIP.

Δεν υπάρχουν σχόλια: