Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!

1. Διαλύονται οι Scorpions.
2. Χωρίζει η Μενεγάκη.


3. Η Έφη Θώδη τραγουδάει για το Facebook.Θέλετε κι άλλα σημάδια για να βεβαιωθείτε πως το τέλος του κόσμου πλησιάζει;

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

To Facebook αποκτά το δικό του “σπίτι”!

Από το http://www.neo2.gr/
350 εκατ. χρήστες αποτελούν ασφαλώς κάτι παραπάνω από αυτό που οι επιχειρηματίες αποκαλούν “κρίσιμη μάζα” και στην περίπτωση του Facebook το συγκεκριμένο νούμερο είναι αρκετό για να αναγκάσουν την εταιρεία να σκεφτεί τα επόμενα βήματά της. Και ένα από αυτά είναι η δημιουργία του δικού του data center!

Να σημειώσουμε ότι το Facebook, που ιδρύθηκε το 2004 από τον Mark Zuckerberg το Φεβρουάριο του 2004, αρχικά σαν δίκτυο αποκλειστικά για φοιτητές του Harvard, παραμένει ουσιαστικά μια start-up εταιρεία, στην οποία βέβαια έχουν επενδυθεί πάνω από $750 εκατ., με το μέγεθος και την κυκλοφορία της να συναγωνίζονται τα μεγαλύτερα sites στο Διαδίκτυο. Έτσι, θα λέγαμε ότι είναι κάπως παράδοξο που μέχρι τώρα δεν είχε το δικό του data center.

Όμως τα νέα πλάνα του δημοφιλούς site περιλαμβάνουν πλέον την κατασκευή ενός τεράστιου data center στην πόλη Prineville της πολιτείας του Oregon, με τους σχεδιαστές να έχουν ήδη φτιάξει τα πρώτα τρισδιάστατα σχέδια. H επιφάνεια του νέου data center θα είναι περίπου 14 στρέμματα και ουσιαστικά θα πρόκειται για μια server farm!

H επιλογή του Oregon μόνο τυχαία δεν ήταν για τους υπεύθυνους του Facebook αφού η συγκεκριμένη πολιτεία προσφέρει φθηνή ενέργεια, καλό κλίμα (ψυχρό) και –το σημαντικότερο- φορολογικά κίνητρα για τέτοιες εγκαταστάσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι Amazon και Google διατηρούν εκεί ιδιόκτητα data centers. Πιο συγκεκριμένα, με την επιλογή του Oregon, οι άνθρωποι του Facebook υπολογίζουν ότι θα εξοικονομήσουν $2,8 εκατ. το χρόνο σε φόρους για 15 χρόνια!

Το ιδιόκτητο data center ασφαλώς θα προσδώσει κύρος και επιχειρηματική οντότητα στο, μέχρι τώρα τεράστιο αλλά “παρεΐστικο” Facebook, ενώ σε βάθος χρόνου –και μετά την τεράστια επένδυση των 190 περίπου εκατ. δολαρίων που θα στοιχίσει το data center, θα το βοηθήσει να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά που θα χρησιμοποιηθούν για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους χρήστες του. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές, είναι καλύτερο να έχεις το δικό σου σπίτι παρά να νοικιάζεις…

Το data center του Facebook θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2011 και μέχρι τότε θα συνεχίσει φυσικά να νοικιάζει χώρους και υποδομές σε διάφορα data centers στις ΗΠΑ.


Γιώργος Χριστόπουλος

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

«Μίλα μου βρώμικα» Soundtrack – Επεισόδιο 10

Νέο επεισόδιο (το πρώτο του 2010), grand opening για το μαγαζί και αρκετά τραγούδια. Καλή συνέχεια!!

Χωρίς να είμαι σίγουρος (δεν ξαναείδα το επεισόδιο) νομίζω ότι ακούστηκε  και το παρακάτω:

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Καλό Σαββατοκύριακο με ένα από τα 2004 τραγούδια του προηγούμενου αιώνα


Wild thing –
You make my heart sing –
You make everything ... groovy

Wild thing, I think I love you (or you move me) ...
But I WANNA KNOW for sure.
So come on, and hold me tight –
I love you (or you move me)

Λεφτά δε έχουμε;


ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η σύγκριση του ύψους των συμβάσεων στελεχών της ΕΡΤ με την ετήσια πρωθυπουργική αποζημίωση που ανέρχεται στις 140.20 ευρώ ετησίως. Ανάμεσά τους και οι συμβάσεις ειδικών συμβούλων που διέρρευσαν, αναπαρήχθησαν από δεκάδες blog, αλλά δεν διαψεύστηκαν από την ΕΡΤ ή το υπουργείο.

Δημοσιοποιήθηκαν οι ετήσιες απολαβές του τέως προέδρου της Χρήστου Παναγόπουλου (347.659), των δύο εντεταλμένων συμβούλων Κώστα Κέκκη- Πάνου Λουκάκου (256.174 και 257.033, αντιστοίχως) και των 14 ειδικών συμβούλων Γιάννη Πευκιανάκη (200.711), Αναστάσιου Σαλεσιώτη (130.773), Φώτη Σιούμπουρα (101.427), Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (104.400), Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου (121.481), Γιώργου Παπαδόπουλου (128.524), Τζώνυ Καλημέρη (128.472), Στάμου Ζούλα (122.066), Δημήτρη Παπαπαναγιώτου (118.093), Παναγιώτη Χατζή (101.210), Πολυξένης Κούρτη- Θωμοπούλου (98.635), Νίκου Ρίζου (76.943), Μάνου Αντώναρου (84.000) και Ηλία Τανιμανίδη (76.066).

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4555386

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Boy George ft Ana Lains - Amazing Grace

Κι όμως ο Boy George υπάρχει ακόμα (και βγάζει και καλά τραγούδια).

H Αna Lains είναι μια διάσημη τραγουδίστρια των Fado στην πατρίδα της (Πορτογαλία).

Το τραγουδάκι είναι πολύ καλό και νομίζω ότι θα ακουστεί πολύ.

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010

(Ψηφιακές) Μέρες Βινυλίου part 21

Καλή Χρονιά.

Υγεία και δύναμη σε όλους μας.

Το πρώτο post του 2010 έχει να κάνει με ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια που κυκλοφόρησε το 1966. Πρόκειται για το "You Keep Me Hangin' On" που τραγούδησαν πρώτες οι Supremes

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ. (Το YouTube έχει μπλοκάρει την δυνατότητα να το κάνω Embed στο blog οπότε το βλέπετε από το παραπάνω link)

Το τραγούδι διασκευάστηκε από πολλούς, μεταξύ των οποίων και οι  Wilson Pickett, Rod Stewart, Melanie Safka, Gov't Mule, Colourbox, Madness, αλλά οι πιο επιτυχημένες διασκευές έγιναν από

τους αγαπημένους Vanilla Fudge, (η καλύτερη διασκευή κατά την γνώμη μου)και από την επιτυχημένη στα 80's Kim Wilde,Τα εξώφυλλα των singles ακολουθούν: