Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Joy to the World

Δύο περίπου βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να σας μιλήσω για το νέο άλμπουμ των Pink Martini.

Το νέο, Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, των Pink Martini. Κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου από την Heinz Records και νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό δώρο για αυτούς που αγαπάτε.

Το "Joy To The World " έχει πράγματι, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μόνο που αυτά προέρχονται σχεδόν από ολόκληρο τον κόσμο. Από γνωστά τραγούδια (όπως το “White Christmas” του Irving Berlin στα Αγγλικά αλλά και στα Γιαπωνέζικα ή το "Carol of the Bells" με τους στίχους όμως στα Ουκρανικά), μέχρι μια Εβραϊκή προσευχή (το “Elohai N’tzor”). Υπάρχει ακόμα ένα κινέζικο τραγούδι του 1946 για την Πρωτοχρονιά, μια διασκευή του “We Three kings”, εμπνευσμένη από τον Fela Kuti, η “Άγια Νύχτα” στα Γερμανικά και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα.

Ολόκληρο το tracklist ακολουθεί:

1. White Christmas
2. White Christmas (part II) ft. Saori Yuki
3. Shchedryk (Ukrainian Bell Carol)
4. Santa Baby
5. Elohai, N’tzor
6. Little Drummer Boy
7. Congratulations – A Happy New Year Song
8. Do You Hear What I Hear?
9. La Vergine Degli Angeli
10. We Three Kings
11. A Snowglobe Christmas
12. Ocho Kandelikas (Eight Little Candles)

ΥΓ. Προσοχή! Αν είστε fan του συγκροτήματος, αποκτήστε το οπωσδήποτε. Αν όμως θέλετε ένα cd με τα "τυπικά" Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, προτιμήστε τη Mariah Carey ή (ακόμα καλύτερα) τον Frank Sinatra. Εδώ έχουμε να κάνουμε περισσότερο, με ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ των Pink Martini παρά με άλλο ένα cd με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: