Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Τα Μεγάλα Ροκ Συγκροτήματα Δε Διαλύονται Ποτέ

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταυρούπολης παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, «Τα Μεγάλα Ροκ Συγκροτήματα Δε Διαλύονται Ποτέ», σε σκηνοθεσία Πέμυς Ζούνη.


Υπόθεση
Χρόνια πριν, πάνω στην τρέλα της νιότης τους έξι κοπέλες είχαν δημιουργήσει ένα ροκ συγκρότημα με στόχο να γίνουν μεγάλα αστέρια! Κάτι όμως, δεν πήγε καλά…. Τώρα, οι έξι γυναίκες- πλέον- εκείνου του γκρουπ ξανασυναντιούνται. Η Αφροδίτη, η Βίκυ, η Αλεξάνδρα, η Αλίκη, η Ελένη, όλες γύρω στα 35 και ανάμεσα τους και η κ. Ζέτα με αρχές (και κάτι παραπάνω…) Αλτσχάιμερ, δίνουν ραντεβού σε ένα σπίτι στην Αθήνα. Θέλουν να κάνουν ένα δυνατό “come back”. Ήδη το βλέπουν μπροστά τους το σκηνικό…Θα γίνουν οι θηλυκοί Rolling Stones!
Επειδή όμως πάντα η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά απ’ ό,τι θα περίμεναν…
Η συνάντηση αυτή αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να βγούνε στη φόρα τα…άπλυτα. Κόντρες, αλληλοκατηγορίες και ένα γεγονός που τις ‘ταρακουνάει’, τις κάνει να σκεφτούν ότι «μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που έχουν ξεφύγει από τις αριθμητικές σου - ένα κρακ που δεν το είχες υπολογίσει».

«6 +»
Η ομάδα «6 +», αποτελείται από αποφοίτους της σχολής «Βασίλη Διαμαντόπουλου». Η επικεφαλής της σχολής Πέμυ Ζούνη στάθηκε στο πλευρό τους και ανέλαβε τη σκηνοθεσία του έργου που επέλεξαν για τα πρώτα τους βήματα. Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση γεμάτη γέλιο, ένταση, αλλά και φορτισμένες στιγμές. Μια παράσταση με φρεσκάδα νεανική, αλλά και επαγγελματική συνέπεια.
Τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν όλες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται. Από τους ρόλους, μέχρι τα…εισιτήρια! Αποφάσισαν μάλιστα να εμφανιστούν όχι κάπου κεντρικά, αλλά στο πολύ όμορφο θεατράκι του δήμου Σταυρούπολης. Εκεί προσκαλούν το κοινό, κάθε Πέμπττη με Δευτέρα, όλο τον Απρίλιο…

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Συριόπουλος
Φωτισμοί: Γιώργος Ματουσίδης
Σκηνικά: Χριστίνα Καραογλάνη
Κοστούμια: Κατερίνα Καραογλάνη
Κινησιολογία: Έφη Δρόσου
Βίντεο: Ανθή Τσιρούκη
Φωτογραφία: Πηνελόπη Συλιγνάκη
Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Συριόπουλος
Διανομή (Με αλφαβητική σειρά):
Αγγέλα Βαγιωνά (Ελένη)
Κατερίνα Γραμμενίδου (Βίκυ)
Ηλιάνα Δημόνη (Αλίκη)
Αθηνά Σαραβέλου (Ζέτα)
Κλειώ Τσελούδη (Αλεξάνδρα)
Αναστασία Χαριτίδου (Αφροδίτη)
Πρεμιέρα: Πέμπτη 8 Απριλίου 2010
Ημέρες παραραστάσεων: Πέμπτη - Δευτέρα μέχρι τις 26 Απριλίου.
Ώρα: 21.00
Χώρος: Κέντρο Πολιτισμού Σταυρούπολης «Χρήστος Τσακίρης» (Δημοτικό Θέατρο), Λαγκαδά 221
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος) και 10 ευρώ (φοιτητικό/ομαδικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: