Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

Σαράντα χρόνια Monty PythonΗ διαχρονική ομάδα κωμικών, Monty Python, «έγινε» σαράντα χρονών φέτος και το γιόρτασε δεόντως με μια μεγάλη εκδήλωση την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.


Τα μέλη της ομάδας τιμήθηκαν από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τη συμβολή τους στο σινεμά και την τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer's Cut).

Το 1969, η κωμική ομάδα έκανε ντεμπούτο στο BBC με το θρυλικό Monty Python's Flying Circus, με έξι μέλη: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, and Michael Palin. Σε αυτά τα 40 χρόνια, έχουν γυρίσει διάφορες ταινίες, όπως «Monty Python's The Meaning of Life », and «The Quest for the Holy Grail», αλλά και μιας σειρά από εκπομπές, κινηματογραφικά έργα, ηχογραφήσεις και θεατρικές παραγωγές.

Κορυφαία στιγμή της κοινής πορείας τους -γιατί όλα τα μέλη καταγράφουν αξιόλογη προσωπική καριέρα- θεωρείται η ταινία «Life of Brian» το 1979.

Αυτή η χρονιά σηματοδοτείται από την 40ή επέτειο της «γέννησης» μιας νέας γενιάς κωμικών. Προς τιμή λοιπόν αυτού του γεγονότος, τα μέλη του γκρουπ θα ξαναβρεθούν, στις 23 Οκτωβρίου, στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Ο Graham Chapman και ο John Cleese δεν θα βρίσκονται στην εκδήλωση καθώς ο πρώτος έχει αποβιώσει από το 1989, ενώ ο δεύτερος λόγω προηγούμενων διαφωνιών με τα υπόλοιπα μέλη.

Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση της κωμικής ομάδας, από το 2002, (και τότε χωρίς τον Cleese) όταν εμφανίστηκαν στην συναυλία που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του George Harrison.

Τα κωμικά και σατιρικά έργα τους είχαν μεγάλη επιρροή στο βρετανικό πολιτισμό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρεάζοντας μετέπειτα πολλούς βρετανούς δημιουργούς.

Οι Python, μέσα από τα έργα τους, ήθελαν να περάσουν μια νότα αισιοδοξίας στον καθημερινό άνθρωπο και ενθάρρυναν πάντα το κοινό τους, λέγοντάς τους πως υπάρχει πάντα και η θετική πλευρά σε όλα τα θέματα. Όπως έλεγε και ο τελευταίος στίχος ενός από τα διασημότερα τραγούδια τους, το «Always Look on the Bright Side of Life»:

« Life’s a piece of s@#t
When you look at it
Life’s a laugh and death’s a joke, it’s true.
You’ll see it’s all a show
Keep ‘em laughing as you go
Just remember that the last laugh is on you.»

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v23591

Δεν υπάρχουν σχόλια: