Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Η Ελλάδα Βαριέται

Εδώ δε θα βρείτε review για τη συναυλία της Madonna...

Αντί αυτού σας παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα ενδιαφέρον άρθρο του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com) που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του καλού free press περιοδικού "Δυτικώς" (το οποίο -παρεπιπτόντως- έκλεισε δέκα χρόνια ζωής).
Οι τρεις βασικές αιτίες του σημερινού "Ελληνικού Συνδρόμου"
Αν θέλαμε να συνοψίσουμε τις βασικές αιτίες του σημερινού "ελληνικού συνδρόμου" θα εντοπίζαμε τρεις:
1ον) Το Δικομματισμό, που αποθεώνει την πολιτική ακινησία και τη μετατρέπει σε διπολικότητα. Προωθεί τη Συντήρηση και η Συντήρηση με τη σειρά της προωθεί τη διαφθορά και τη σήψη.
2ον) Την ιδιωτική τηλεόραση, που είναι υποταγμένη στους διαφημιστές, στους μαρκετίστες και στο lifestyle. Αυτή η σκουπιδοτόκος TV αποθεώνει τη μηδαμινότητα και προωθεί τον υπερκαταναλωτισμό.
3ον) Το λεγόμενο "λαϊκοπόπ", που πολτοποιεί τα λαϊκά πάθη, τη λαϊκή τέχνη, μετατρέποντάς τα σε εύπεπτη τροφή για τις μάζες. Δημιουργεί ένα περιβάλλον ισοπέδωσης και σουξεδοποίησης, που δεν επιτρέπει στην ιδιαιτερότητα να εκφραστεί και να ανθίσει.

Αυτό που κυριαρχεί πλέον στη γεροντοκρατούμενη Ελλάδα των αρχών του 21ου αιώνα, όπου το 20% του πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών, είναι ένα εθνικιστικό-λαϊκιστικό υπόστρωμα στο οποίο επικάθεται και συμβιώνει ένας ηδονιστικός και εγωιστικός καταναλωτισμός. Η επιβράβευση της μετριότητας και η ανυπαρξία της κριτικής σκέψης. Η μεγαλόστομη τιποτολογία. Η συνωμοσιολαγνεία, η συνωμοσιοπαράνοια και το ελλαδεμπόριο. Ο εθνολαϊκισμός και η τάση για μεταφυσική φυγή. Η μοναξιά, η παραίτηση και η κατάθλιψη. Ναι η Ελλάδα Βαριέται. Βαριέται σε σημείο αυτοκτονίας...

3 σχόλια:

kostasK είπε...

Τα λέει όλα ο τύπος μέσα σε 15 σειρές. Και λίγα μας λέει δλδ!

lsim είπε...

Στο πλήρες άρθρο που υπάρχει στο περιοδικό λέει κι άλλα πολλά. Και (δυστυχώς) έχει δίκιο.

musicbug είπε...

1. Xairomai PARA poly pou mpenw sto blog sou kai de diavazw review gia tin Madonna!
2. Poly endiaferon arthro me polles alitheies, exoume ginei ena mizero kratos pou ektheiazoume kai dexomaste tin metriotita se opoiadipote morfi tis.
3. Ax kai naxa polla lefta! Tha imoun se alli xwra twra:-)