Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2007

(Ψηφιακές) Μέρες Βινυλίου part 10

Βλέποντας ότι πολλοί από εσάς που έρχεστε στο παρόν blog ψάχνετε για τις μουσικές που ακούγονται στη σειρά του ALPHA "Υπέροχα πλάσματα" αποφάσισα σήμερα να σας δώσω ένα τραγούδι που ακούστηκε αρκετές φορές στο χθεσινό (Τρίτη 4/12/2007) επεισόδιο.
Πρόκειται για το "Love will tear us apart" των Joy Division το οποίο ακούστηκε σε μια υπέροχη διασκευή από τους (τις) Nouvelle Vague. Με την ευκαιρία να σας πληροφορήσω ότι το συγκρότημα έρχεται για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και είναι μια καλή αφορμή για να κάνουμε και ένα post αφιέρωμα κάποια στιγμή αργότερα.
Επειδή όμως ήθελα να σας δώσω και την αρχική εκτέλεση των Joy Division (η οποία παρεπιπτόντως ακούστηκε και αυτή στους τίτλους τέλους του χθεσινού επεισοδίου) και δεν τη βρήκα στον υπολογιστή μου είπα να σας δώσω και άλλη μια καταπληκτική διασκευή του ίδιου τραγουδιού από τους (αγαπημένους στην Ελλάδα) Calexico.

1. Nouvelle Vague - Love_Will_Tear_Us_Apart

2. Calexico - Love_Will_Tear_Us_Apart

Enjoy!

ΥΓ. Το αστείο για μένα είναι πως το συγκεκριμένο τραγούδι το γνώρισα από μια άλλη διασκευή του (τραγικού) Paul Young γύρω στο 1984. Ε, μικρός ήμουν δεν καταλάβαινα και πολλά. Μάλιστα νόμιζα ότι πρόκειται για δικό του τραγούδι. Εφόσον δεν έχω την original εκτέλεση δείτε την στο YouTube.

2 σχόλια:

kanataki είπε...

μα να μην παίζω στα υπέροχα πλάσαματα!

υγ άδικο,άδικο

lsim είπε...

Χριστίνα, τα πραγματικά υπέροχα πλάσματα είναι γύρω μας... απλά καμμιά φορά δεν τα βλέπουμε!