Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007

Vista ή Σβήστα?


Εδώ και δύο βδομάδες δουλεύω με τα Windows Vista. Σκεφτόμουν αρκετό καιρό να τα εγκαταστήσω και βέβαια είχα και εγώ ακούσει (όπως φαντάζομαι και εσείς) τα μύρια όσα για προβλήματα, bugs, ασυμβατότητες κλπ.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω εδώ ότι εγκατέστησα την έκδοση Business σε καινούργιο υπολογιστή, γρήγορο (Quad Core) με νόμιμο αντίτυπο του λειτουργικού (όχι, δεν τα αγόρασα...). Η εγκατάσταση πήρε περίπου 30 λεπτά (μαζί με τα απαραίτητα -για τη Microsoft- restart) και από κει και πέρα όλα δούλεψαν άψογα. Είδαν όλα τα περιφερειακά μου με την μία, κατέβασαν καμμιά εικοσαριά updates και αυτό ήταν όλο.
Η αίσθηση που έχω μετά από δυο βδομάδες εργασίας είναι πολύ ικανοποιητική. Σου την σπάει λίγο στην αρχή το ότι για κάθε σημαντική ενέργεια που πας να κάνεις (π.χ. εγκατάσταση κάποιου προγράμματος) σου ζητάνε επιβεβαίωση αλλά μετά από λίγο καιρό το συνηθίζεις. Κατά τα άλλα δεν βλέπω και σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα xp πέρα από τα οπτικά εφέ και κάποια καλούδια (π.χ. τις μικροεφαρμογές που εκτελούνται στο δεξί μέρος της οθόνης). Τελικά, νομίζω πως αν αγοράσετε καινούργιο μηχάνημα με γρήγορο επεξεργαστή και αρκετή μνήμη δεν θα σας προβληματίσουν. Στην αντίθετη περίπτωση μείνετε στα xp.

Επειδή όμως σέβομαι και την αντίθετη άποψη, ρίξτε μια ματιά και στα παρακάτω links.

Κάτι δεν πάει καλά με τα Windows Vista
Windows Vista: piece of crap

ΥΓ. Να πω πάντως ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των Windows με το Linux. Όσοι προτιμούν τα Windows τα προτιμούν γιατί θέλουν να τρέχουν τις εφαρμογές που γνωρίζουν και γιατί δεν θέλουν να πειραματιστούν με κάτι καινούργιο. Θα μου πείτε γιατί Microsoft Office και όχι Open Office, αλλά αυτή είναι μια μεγάλη κουβέντα (open source λογισμικό έναντι εμπορικού λογισμικού) που δεν είναι της ώρας.

2 σχόλια:

dASKAS είπε...

Linux (Ubuntu ας πούμε) ή MACOSx...

Τσεκαρε το MACOSx x86 project (http://www.osx86project.org/)

kanataki είπε...

έκανα τόσο καιρό να εξοικειωθώ με την τεχνολογία

μετά από αυτό το ποστ όλα τινάχτηκαν στο αέρα!!

υγ το κρίμα στο λαιμό σας!